Informatyka i ekonometria Strona Główna Informatyka i ekonometria
Forum studentów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Egzamin na II stopień
Autor Wiadomość
superwadas 

Grupa: 3011Zi
Wysłany: 2010-07-20, 16:21   

Mam taki apel do wszystkich nieprzyjętych, bo pani w dziale nauczania nie była w stanie mi powiedzieć ile jest takich osób. Ja bym chciała wiedzieć czy w ogóle mam szanse się dostać z tej listy rezerwowej. Dlatego może by się policzyć ile nas na tej liście jest. Jeżeli nas jest 10 to jeszcze jakaś nadzieja jest, ale jak więcej to już będzie problem.

zmuska 

Grupa: 3012Mo
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-07-20, 16:25   

No nie wiem czy ludzi z AGH i innych uczelni było tak mało. Ja widziałam wiele osób na sali, których w ogóle nie kojarzyłam

dagape 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-07-20, 16:39   

Też widziałam dużo osób na sali, których nie kojarzyłam.
W ósemce było 90 osób (liczyłam). Wie ktoś ile osób było w siódemce?

asdzord 
:<

Grupa: 3011In

Wysłany: 2010-07-20, 16:48   

na dwóch listach łącznie było ok 167 osób

Mades 
Szeryf

Grupa: Mo3013
Wysłany: 2010-07-20, 16:51   

dagape napisał/a:
W ósemce było 90 osób (liczyłam). Wie ktoś ile osób było w siódemce?

Doprawdy...... po co? Skoro lista osób dopuszczonych do pisania egzaminu była na zewnątrz? Na jednej liście było 84 osób i na drugiej liście było 84 osób. Chyba że źle patrzyłem. Zresztą fakt, że było kilka osób których nie kojarzy się jeszcze o niczym nie świadczy. Równie dobrze mogę stwierdzić że po trzech latach studiowania nie kojarzę wszystkich którzy studiują na UEKu na Infie ponieważ po prostu mi na tym nie zależy ot co. No i nadal to niczego nie udowadnia wszak ci ludzie równie dobrze mogli już się podostawać albo napisać najgorzej jak się dało. Sprawa raczej powinna wyglądać na takiej zasadzie że prawdopodobnie przyjęto 150 osób. 168 - 150 = 18. I tutaj kończy się matematyka. Zaraz po tym wchodzi logika oraz statystyka i rachunek prawdopodobieństwa. A żeby było jeszcze śmieszniej to pewnie znając politykę naszej uczelni to następna dziedzina która będzie miała najwięcej do stwierdzenia w tej kwestii to ekonomia i finanse. Simple.

mateo 

Wysłany: 2010-07-20, 16:56   

Mades, krótko mówiąc uważasz, że każdy się dostanie?

Mades 
Szeryf

Wysłany: 2010-07-20, 17:12   

Prawdopodobnie aczkolwiek gdybym był w takiej sytuacji to w pierwszej kolejności zrobiłbym pewien wywiad środowiskowy - dowiedziałbym się ile osób nie planuje już raczej odwiedzić murów UEKu w październiku oraz jak bardzo mało o systemach naszej uczelni wiedzą pozostałe uczelnie ; >

paulinka 

Grupa: 3013Mo
Wysłany: 2010-07-20, 19:34   

hm... z tego co ja kojarze to 3 osoby rezygnuja raczej napewno z tych co sie dostali:), na egzamin w sali 7 jedna osoba sie nie zjawila wiec Asiu to zalezy ile masz tych punktow na rezerwowej liscie bo jak niewiele pod progiem to pewnie sa szanse

corner 

Grupa: KrDUIe1012
Wysłany: 2010-07-20, 19:50   

Wiecie co? Część osób nie zdąży się obronić, zwolni miejsca oczekującym na liście rezerwowej, a potem dostanie się z odwołania. Przynajmniej mniej więcej tak było rok temu.

zmuska 

Wysłany: 2010-07-20, 19:56   

corner, dobrze zrozumiałam? Nawet ci, którzy się nie zdążą obronić do 24 września a wcześniej mieli wynik z egz powyżej progu, to mogą się dostać z odwołania? ;>

corner 

Grupa: KrDUIe1012
Wysłany: 2010-07-20, 20:18   

Wiesz, oficjalnie nie ma nawet cienia szans na dostanie się w takim przypadku.

No ale jesteśmy na UEK.

Mades 
Szeryf

Wysłany: 2010-07-20, 20:40   

No właśnie ^_________^ Powtarzam to od już jakiegoś czasu czyli pewnie trzech lat. Gdyby rzeczywiście przestrzegali zasad etc. to prawdopodobnie aktualnie nie byłoby problemów z dostaniem się na magistra ponieważ byłoby nas o 1/3 mniej niż ma to miejsce aktualnie no aczkolwiek ta uczelnia promuje przecież ekonomie yay ^___________^

kamil.syniec 

Wysłany: 2010-07-24, 20:19   

Podobno w tamtym roku była podobna sytuacja i we wrześniu wszystkich chętnych przyjęli. A termin składania dokumentów został przedłużony decyzją dziekana :-)

Podsumowując WSZYSCY CHĘTNI się dostali - ci którzy nie dostali się z powodu małej liczby punktów i ci którzy nie zdążyli się obronić.

onna14 
grzeczna dziewczynka

Grupa: IE3013mo
Wysłany: 2010-07-26, 06:49   

kamil.syniec napisał/a:
Podobno w tamtym roku była podobna sytuacja i we wrześniu wszystkich chętnych przyjęli. A termin składania dokumentów został przedłużony decyzją dziekana :-)

Podsumowując WSZYSCY CHĘTNI się dostali - ci którzy nie dostali się z powodu małej liczby punktów i ci którzy nie zdążyli się obronić.

dobra, to jak się spowiadamy miałam 17punktów.. nie wiem czy się zdążę obronić, ale na szczęście mogę się odwołać bo w sumie ta rekrutacja to jak na pierwszym stopniu - jak kierunek nie odpowiada a się dostało w I turze to podanie i skreślają z listy wpisując na rezerwową - tak, zdecydowanie mam szanse żeby się dostać na II stopień w drugiej turze (obyy !! )

komix 

Grupa: KrDZIe2023
Wysłany: 2010-07-27, 12:42   

Spoko , nie Ty jedna. To będzie mocna kampania wrześniowa ^^. Nie zamierzam się w żadnym wypadku poddać ;) ;)

matziek 
=)

Grupa: 3011in
Wysłany: 2010-08-11, 16:48   

czyli można kontynuować studia na 7 semestrze niejako "warunkowo" ( z odwołania, za zgodą odpowiednio wysoko postawionych osób), nie mając obronionej pracy licencjackiej??? i do kiedy w takim wypadku należy się obronić? w trakcie trwania 7 semestru??

ReIzO 

Wysłany: 2010-08-11, 17:16   

matziek napisał/a:
z odwołania, za zgodą odpowiednio wysoko postawionych osób

Za zgodą takowych osób można wszystko. P. Halinka będzie się patrzyła tylko na to "co to znowu Lula podpisał" i będzie się zastanawiała jedną półkulą jak to wpisać w Wirtualny Dziekanat a drugą będzie dzwonić do dr Stala o modyfikację systemu w celu dodania takiego cudeńka.

A tak na serio - prawo o szkolnictwie wyższym mówi jasno - przyjąć studenta na II stopień można jak posiada dyplom ukończenia I stopnia. Wiadomo jednak jaki jest UEK, byłeś studentem i chcesz nim dalej być - może coś Ci się uda wskurać :)

onna14 
grzeczna dziewczynka

Grupa: IE3013mo
Wysłany: 2010-08-11, 17:40   

matziek napisał/a:
czyli można kontynuować studia na 7 semestrze niejako "warunkowo" ( z odwołania, za zgodą odpowiednio wysoko postawionych osób), nie mając obronionej pracy licencjackiej??? i do kiedy w takim wypadku należy się obronić? w trakcie trwania 7 semestru??
gdyby było 'lubię to' przy tym pytaniu, to bym kliknęła :)

matziek 
=)

Grupa: 3011in
Wysłany: 2010-08-17, 14:44   

=]

Odpowiedz do tematu